Trajectbegeleiding

Home » Kennisbank » Trajectbegeleiding

Wat is trajectbegeleiding?

Trajectbegeleiding is individuele begeleiding waarbij een traject richting onderwijs of werk wordt gestart of begeleid. Door deze vorm van begeleiding worden de kansen op onderwijs of om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt vergroot.

Trajectbegeleiding is nuttig voor iedereen die iets wil betekenen voor de maatschappij. Werk vergroot het gevoel van eigenwaarde. Daarom heeft dit een gunstig effect op aspecten, zoals sociaal isolement doorbreken en financieel onafhankelijk zijn. Trajectbegeleiding (werkbegeleiding) ondersteunt het verkrijgen en behouden van werk. Daarom is het aan het werk zetten van mensen en deze aansluiting bieden op de interne en externe arbeidsmarkt een vereiste. Matchen is mogelijk op interne vacatures en op online vacaturebestanden. De begeleiding helpt veel mensen met een daginvulling en ondersteuning van wat zij willen bereiken.

Trajectbegeleiding is dan ook maatwerk. Het klantvolgsysteem van YourSoft ondersteunt hierin. Daarbij is het accuraat kunnen begeleiden, matchen en volgen van mensen in een traject belangrijk. In andere woorden het welslagen van de persoon binnen de trajectbegeleiding als het werken aan een goede dossiervorming is van belang.

Kenmerken van Cliëntvolgsysteem

Uitstekende cliëntvolgsysteem registratie en trajectbegeleiding in aanvulling op dossiervorming en workflow gestuurd in IDU proces. Uw klantvolgsysteem staat centraal; het type hulp dat uw cliënt nodig heeft kan anders zijn, maar ook de partij die het aanbiedt. Rapportages en dashboards van het klantvolgsysteem worden in real-time weergegeven voor het managen van prestaties in Dashboard NG. U heeft een verzamelplaats van alle informatie in uw cliëntvolgsysteem. CliëntVolg NG software voor begeleiding is altijd en overal beschikbaar via alle devices. Benevens de afwezigheidsregistratie van de daginvulling.

Wat zijn de voordelen van een cliëntvolgsysteem?

Gebruik maken van cliëntvolgsysteem brengt een hoop voordelen. Ten eerste kunt u taken registreren, ordenen en beheren. Daarnaast kunnen cliëntgegevens vastgelegd en aangepast worden. Tenslotte is er een opbouw van het cliëntdossier, waardoor u inzicht heeft in de trajectbegeleiding van uw cliënt en de dagindeling goed bewaakt.

CliëntVolg NG. / Mensbegeleidingsoftware

Het accuraat begeleiden van mensen binnen het klantvolgsysteem is van essentieel belang. Ook een goede aansluiting op de interne en externe arbeidsmarkt is vereist. Cliëntvolgsystemen vergelijken is voor uw trajectbegeleiding een goed idee. De functionaliteiten met voor- en nadelen kunnen verschillen, afhankelijk van het klantvolgsysteem dat u kiest. Onze trajectbegeleiding software Client NG is er een die er toe doet ! Het richt zich op bedrijfs- en werkprocessen waarin het begeleiden van personen centraal staat. De Nieuwe Generatie Mensbegeleidingssoftware is proces- en workflow driven en op een eenvoudige wijze in te richten naar uw specifieke bedrijfs- en werkprocessen en verantwoordingen en persoonlijk af te stemmen op gebruikers als:

 • Casemanagement
 • Re-integratie
 • Sociale activering
 • Participatie
 • WSW
 • Detachering
 • WMO
 • WWB
 • Inburgering
 • Begeleid Werken
 • Schuldhulpverlening
 • Jeugdhulpverlening
 • Andere soortgelijke organisaties

Meer informatie of een vrijblijvende demo?

Bel naar +31 (0)78 6 202 804 of stuur een e-mail naar sales@yoursoft.nl

Onze klanten waarderen ons met een 8,8 gemiddeld

Transportbedrijf te Lochem: "De support en help-desk waarderen wij met het cijfer 9, wij worden altijd correct en goed te woord gestaan. We zijn dus tevreden en jullie consultants zijn toppers”

Korte vraag?

Korte vraag?