Wat zijn boordcomputers en welke software is hiervoor beschikbaar?

Home » Kennisbank » Wat zijn boordcomputers en welke software is hiervoor beschikbaar?

Wat zijn boordcomputers en welke software is hiervoor beschikbaar?

Boordcomputers zijn kleine computertjes die gemonteerd zijn in een vrachtwagen en allerlei zaken kunnen registeren, berekenen en tonen. De software PayHours NG vertaalt de ritdata uit de boordcomputers naar de te verlonen uren conform de regelgeving van de transport cao.

Wat zijn boordcomputers?

Boordcomputers zijn kleine computertjes die in auto’s en vrachtwagens zijn gemonteerd. Deze kleine computertjes kunnen allerlei zaken registreren, berekenen en tonen. Dit zijn bijvoorbeeld zaken als de afgelegde afstand, de gemiddelde snelheid, het aantal gereden uren, het gemiddelde brandstofverbruikt etc.

Boordcomputer in vrachtwagens

In een vrachtwagen wordt de boordcomputer in de cabine gemonteerd. Er zijn twee soorten boordcomputers: een truck unit die in de cabine is gemonteerd en boordcomputers zonder audiovisuele output. De truck units hebben een gemonteerde touchscreen als interface voor de desbetreffende chauffeur. Het andere type boordcomputer is er één zonder audiovisuele output. Deze hebben geen touchscreen of andere functies en zijn enkel bedoeld voor het vervullen van fleet management taken. De interactie wordt hier beperkt tot enkel het identificeren van de bestuurder van de vrachtwagen. De boordcomputer worden in verbinding gesteld met alle relevante technische deelsystemen zoals bijvoorbeeld rittenadministratie software. Zodra het in verbinding is gesteld met de software kunnen de boordcomputers de gegevens van bijvoorbeeld de ritten van een chauffeur doorgeven.

Wat doet YourSoft met boordcomputers?

De rittenadministratie software van Yoursoft werkt samen met verschillende boordcomputers. Waaronder: Rietveld, Transics, Trimble, Webfleet Solutions, Astrata, mixed fleet en diverse App’s. Een boordcomputer kan verschillende soorten informatie bijhouden en aflezen. Ze registreren bijvoorbeeld automatisch de begin- en eindtijden van de ritten. De chauffeurs kunnen makkelijk op een uniforme manier hun activiteiten registreren in de computer. Zo kunnen de chauffeurs alle activiteiten op een eenvoudige manier verantwoorden. Doordat chauffeurs niet meer zelf handmatig ritten hoeven bij te houden worden menselijke fouten voorkomen. Dit bespaart de beheerder erg veel tijd en geld.

Voordelen rittenadministratie software van Yoursoft

De ritten administratie software van YourSoft heet PayHours NG. Deze software is speciaal ontworpen ten behoeve van de transportsector. PayHours NG is de oplossing voor het verwerken van ritdata en uitgebreide cao- uren berekeningen. De ritdata wordt uit de boordcomputers vertaalt naar de te verlonen uren conform de regelgeving van de transport cao. PayHours NG bevat ook de cao regelgeving van andere landen. De software beschikt over HRM functies zoals afwezigheidsregistratie, werkschema’s, gesprekken en vrije onderwerpen. De software kan gekoppeld worden met derden software met betrekking tot salarisverwerkers zoals Nmbrs, ADP, Afas, Loon salarisadministratie, Exact, Loket.nl, SALAR software etc.

Meer informatie of een vrijblijvende demo?

Bel naar +31 (0)78 6 202 804 of stuur een e-mail naar sales@yoursoft.nl

Onze klanten waarderen ons met een 8,8 gemiddeld

Transportbedrijf te Lochem: "De support en help-desk waarderen wij met het cijfer 9, wij worden altijd correct en goed te woord gestaan. We zijn dus tevreden en jullie consultants zijn toppers”

Korte vraag?

Korte vraag?