Rittenregistratie

Home » Kennisbank » Rittenregistratie

Rittenregistratie voor transportbedrijven

Rittenregistratie is het vastleggen en registreren van alle ritten die de bedrijfswagens van een organisatie maken. Binnen transportbedrijven is de rittenregistratie erg belangrijk omdat deze te maken hebben met ingewikkelde planningen en vervoer van transporten. Het is daarom belangrijk dat chauffeurs binnen transportbedrijven een foutloze rittenregistratie bijhouden.

De ritten worden geregistreerd voor verschillende doeleinden. Zo worden ritten geregistreerd als onderdeel van de ritadministratie. Alle ritten worden vastgelegd in een systeem zodat deze later kunnen worden verwerkt door de administratie naar de te verlonen uren. Onze software PayHours NG doet dit laatste stuk automatisch, inclusief alle bijbehorende cao’s en extra regels.

Verder wordt het registreren van ritten ook gebruikt voor het inplannen van ritten, voertuigen en chauffeurs. De ritten worden binnen transportbedrijven meestal door middel van een boordcomputer automatisch bijgehouden. Aan de hand van de rit data kunnen voertuigen efficiënter worden ingezet en kan het inplannen van ritten worden geoptimaliseerd. Een bedrijf krijgt een helder inzicht in het rijgedrag van de chauffeurs. De boordcomputers houden allerlei belangrijke data bij, zoals het brandstofgebruik, de gereden snelheden en gedetailleerde informatie over de routes. Al deze informatie helpt om overzicht te houden in het gehele wagenpark van een bedrijf.

Planning en ritten worden gemaakt en geregistreerd via de boordcomputer.

YourSoft ontvangt de ongeschoonde uitdraai van ritdata.

PayHours NG verwerkt de ritdata naar te verlonen uren, rekening houdend met cao’s en wetgeving van verschillende landen.

Fiscale bijtelling

Door het correct registreren van de ritten wordt ook fiscale bijtelling voorkomen. Het rittenregistratiesysteem kan namelijk aantonen bij de belasting dat er niet meer dan 500 privékilometers per jaar worden gereden met de zakelijke wagen. Als dit niet goed wordt bijgehouden kan dat hoge boetes opleveren.

Software

Nadat de rittenregistratie automatisch wordt bijgehouden door middel van een boordcomputer, wordt de ritten data met de software PayHours NG ontvangen en automatisch verwerkt naar de te verlonen uren. Dit gebeurd op basis van de cao’s en er wordt rekening gehouden met de wetgevingen van verschillende landen.

Korte vraag?

Meer informatie of een vrijblijvende demo?

Bel naar +31 (0)78 6 202 804 of stuur een e-mail naar sales@yoursoft.nl

Onze klanten waarderen ons met een 8,8 gemiddeld

Transportbedrijf te Lochem: "De support en help-desk waarderen wij met het cijfer 9, wij worden altijd correct en goed te woord gestaan. We zijn dus tevreden en jullie consultants zijn toppers”

Korte vraag?

Korte vraag?