Week 53 verlonen

Home » Kennisbank » Salaris » Week 53 verlonen

Week 53 verlonen: wat u moet weten en hoe YourSoft u helpt

Het verlonen van de 53e week is een onderwerp dat veel vragen oproept bij bedrijven. Wat betekent het precies? Hoe gaat het in zijn werk? En hoe kan software zoals die van YourSoft hierbij helpen? In deze blogpost duiken we dieper in het onderwerp ‘week 53 verlonen’ en laten we zien hoe YourSoft’s PayHours en PayRoll NG u hierbij kunnen ondersteunen.

Wat is week 53 verlonen?

Eens in de zoveel tijd komt er een jaar voorbij met een extra week: de 53e week. Dit gebeurt met name bij werkgevers die per week verlonen. Het kan voor verwarring zorgen, vooral als het gaat om de berekening van salarissen en vergoedingen. Maar wat betekent dit nu precies voor uw bedrijf?

Een kalenderjaar telt 365 of 366 dagen, terwijl 52 weken slechts 364 dagen beslaan. Dit betekent dat er ongeveer elke zes jaar een jaar is met een extra week: de 53e week. In 2020, bijvoorbeeld, hadden werkgevers die per vier weken verlonen te maken met deze extra week, wat resulteerde in een afwijkende loonstrook in de laatste periode van het jaar. De 53e week verlonen in 2026 is het eerstvolgende moment en ook in 2032 verlonen we de 53e week.

casemanagement software

De impact van de 53e week verlonen

Stel, u verloont uw medewerkers wekelijks. In een normaal jaar zou dit betekenen dat u 52 keer verloont. Maar in een jaar met een 53e week komt daar een extra week bij. Dit kan invloed hebben op zaken als vakantiegeld, pensioenpremies en andere vergoedingen. Het is dus van groot belang dat u goed voorbereid bent op deze extra week en weet hoe u hiermee om moet gaan. Het vereist duidelijke communicatie naar werknemers en eventueel het overwegen van een voorschotbetaling.

Hoe YourSoft’s PayHours u helpt bij week 53 verlonen

YourSoft’s PayHours is specifiek ontworpen voor de transportsector en biedt een oplossing voor het verwerken van ritdata en uitgebreide cao-uren berekening. Maar wist u dat PayHours ook uitstekend geschikt is voor het verlonen van de 53e week? Het effect in onze salarissoftware is vrij simpel: periode 13 bestaat uit 5 weken, en je krijgt dan ook 5 weken uitbetaald. Dat is dus 25% meer dan in periode 12.

PayHours helpt transportbedrijven met week 53 verlonen

Wat zijn de voordelen van PayHours voor transportbedrijven?

  1. Efficiënte verwerking: Met PayHours kunt u eenvoudig van bruto naar netto te verlonen uren en CAO vergoedingen gaan. Dit betekent dat u snel en efficiënt de 53e week kunt verlonen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over fouten of onnauwkeurigheden.
  2. Inzicht in data: PayHours biedt u een nauwkeurig inzicht in de bepaling van de daadwerkelijk te betalen uren en vergoedingen. Dit is vooral handig in een jaar met een 53e week, waarin de berekeningen net even anders kunnen zijn dan u gewend bent.
  3. Besparing: Wist u dat PayHours bedrijven gemiddeld 250 tot 300 uur per jaar bespaart? Dat is gelijk aan €7.500 tot €9.000 euro! Zeker in een jaar met een extra week kan deze besparing goed van pas komen.

PayRoll NG: Uw partner in salarisadministratie

Naast PayHours bieden we ook PayRoll NG aan, een eenvoudige en kosteneffectieve software voor salarisadministratie. Met PayRoll NG kunt u niet alleen de 53e week verlonen, maar ook alle andere aspecten van uw salarisadministratie eenvoudig beheren. Of u nu kiest voor het zelf verwerken van uw salarisadministratie of het in service laat verwerken door YourSoft, met PayRoll NG bent u verzekerd van een complete en betrouwbare oplossing.

PayHours loont altijd.

R

Efficiënt van bruto naar netto te verlonen uren en CAO vergoedingen

R

Op basis van TLN CAO en andere CAO's (ook buitenlandse)

R

Ook bedrijfsspecifieke regelingen en normeringen

R

Optioneel: ook geïntegreerde loonstrook berekeningen via de eigen PayRoll software

R

PayHours biedt beduidend meer dan alle andere vergelijkbare oplossingen

PayHours is de onbetwiste (onafhankelijke) marktleider

Waarom kiezen voor YourSoft?

YourSoft staat bekend om haar klantgerichtheid. We zijn altijd in gesprek met onze klanten en blijven onze software keer op keer verbeteren. Klanten waarderen vooral het gebruikersgemak en de compleetheid van onze tools. Met YourSoft kiest u voor een partner die met u meedenkt en die altijd streeft naar de beste oplossing voor uw bedrijf.

Conclusie

Het verlonen van de 53e week kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tools en kennis is het een fluitje van een cent. YourSoft’s PayHours en PayRoll NG bieden u alles wat u nodig heeft om deze taak met vertrouwen tegemoet te treden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag een demo aan. We helpen u graag verder!

Meer informatie of een vrijblijvende demo?

Bel naar +31 (0)78 6 202 804 of stuur een e-mail naar sales@yoursoft.nl

Onze klanten waarderen ons met een 8,8 gemiddeld

Transportbedrijf te Lochem: "De support en help-desk waarderen wij met het cijfer 9, wij worden altijd correct en goed te woord gestaan. We zijn dus tevreden en jullie consultants zijn toppers”

Korte vraag?

Korte vraag?