Ritadministratie.

  • Eenvoudige salarisvoorloop berekening met PayHours NG

  • Beschikt over de Transport cao en tevens over enkele andere cao’s

  • Snelle en kosteneffectieve software

Ritadministratie chauffeurs/medewerkers

Transportbedrijven en koeriersdiensten zijn gefocust op hun hoofddoel: het plannen en vervoeren van transporten. Door de juiste software te gebruiken omtrent ritadministratie voor vrachtwagens of bestelwagens blijft dit ook zo. Ritadministratie zorgt ervoor dat het hele proces van de planning tot aan de aflevering aan de klant en de uitbetaling van gewerkte uren aan het personeel soepel kan verlopen. Het te vervoeren product kan van alles zijn, of het nu gaat om het vervoeren van grote vracht zoals containers, pakketten of het verticaal vervoer van hijskranen.

YourSoft’s PayHours NG vertaalt de ritdata naar de te verlonen uren en vergoedingen van medewerkers. Een transportbedrijf moet immers alle gewerkte uren van de chauffeurs uitbetalen. Dit proces noemen we de rittenadministratie.

Alle ritten duidelijk in kaart brengen en het verantwoorden van de gewerkte uren is een administratieve taak die best veel tijd kan vragen. Werkt u nog met de papieren dagstaten waarop alles bijgehouden wordt? Of met dat Excelbestand uit 2013? Natuurlijk is dit ook een manier van werken, maar het is tijdrovend en lastig om netjes aan te leveren. Daarom werken de meeste transportbedrijven met een boordcomputer in hun wagenpark. PayHours NG communiceert met de gangbare boordcomputer merken en apps en met diverse TMS applicaties.

Planning en ritten worden gemaakt en geregistreerd via de boordcomputer.

YourSoft ontvangt de ongeschoonde uitdraai van ritdata.

PayHours NG verwerkt de ritdata naar te verlonen uren, rekening houdend met cao’s en wetgeving van verschillende landen.

Ritadministratie wagenpark

De ritadministratie is natuurlijk van belang. De boordcomputer van de vrachtwagen slaat informatie op zoals rij- en rusttijden en de gereden routes. Door deze data te importeren in PayHours NG kan er vervolgens een controle op de ritten en gewerkte uren worden uitgevoerd. Waar nodig kunnen er ook correcties op de gewerkte uren worden doorgevoerd. De CAO-gebaseerde pauzestaffels en eventuele bedrijfsspecifieke normeringen op uren kunnen volledig automatisch worden toegepast binnen PayHours NG.

Ook voor uw chauffeurs is de ritadministratie software een fijne manier van werken. Zij kunnen op hun eigen portal binnen PayHours NG de ongeschoonde uitdraai van gewerkte uren uit de boordcomputer vergelijken met de geschoonde uitdraai waarop u als werkgever mogelijk correcties heeft toegepast op de geregistreerde uren. De verloning vanuit het urenregistratie systeem is zo vanaf twee kanten naar wens geregeld.

Ritadministratie makkelijk te koppelen.

Om zorgeloos het eindresultaat van de gewerkte uren en bijbehorende CAO-vergoedingen te verlonen bieden wij vanuit PayHours NG een naadloze integratie aan met onze eigen PayRoll NG software en daarnaast de mogelijkheid van om op basis van een export de resultaten aan te bieden aan verschillende derden partijen, waaronder:

  • Nmbrs
  • ADP
  • Afas
  • Unit4
  • Exact
  • Loket

We informeren u graag over onze software oplossing voor ritadministratie en denken graag met u mee voor een oplossing op maat.

Meer informatie of een vrijblijvende demo?

Bel naar +31 (0)78 6 202 804 of stuur een e-mail naar sales@yoursoft.nl

Onze klanten waarderen ons met een 8,8 gemiddeld

Transportbedrijf te Lochem: "De support en help-desk waarderen wij met het cijfer 9, wij worden altijd correct en goed te woord gestaan. We zijn dus tevreden en jullie consultants zijn toppers”

Korte vraag?